memaribartar memaribartar .

memaribartar

ارگونومي چيست، چه مزايايي دارد و چرا بايد به آن اهميت دهيم؟

ممكن است شما نيز در محل كارتان يا هنگام خواندن مطلبي درباره راحتي در محل كار، با واژه ارگونومي مواجه شده باشيد. شايد تنها مفهمومي كه در اين باره در ذهنتان متصور شده، صندلي‌هاي استانداردي براي نشستن است. اما ارگونومي يا علم ارگونوميك بسيار وسيع‌تر از صندلي راحت و استاندارد در محل كار است. تا پايان اين مطلب با ما همراه باشيد تا پس از پاسخ كامل به سوال ارگونومي چيست و ذكر تاريخچه آن، شما را با مزاياي آن نيز آشنا كنيم.

 

ارگونومي چيست؟

بسياري از صاحب‌نظران در تعريف ساده ارگونومي، از عبارت‌هايي مانند علمي براي ساده كردن و راحتي كارها استفاده مي‌كنند. در واقع اين مفهوم در تلاش است تا با ساده كردن استفاده انسان از ابزارهاي كار و ايجاد رابطه درست بين انسان و وظيفه‌اي كه انجام مي‌دهد، كارايي او را به بالاترين حد ممكن برساند.

در توضيح ارگونومي چيست بايد بگوييم اين واژه كه ريشه يوناني دارد، از دو بخش تشكيل مي‌شود. بخش اول آن يعني «ارگو» حاوي مفهوم كار و قسمت دومش يعني «نومي» بيان‌كننده قوانين است.

با توجه به ترجمه تحت ‌الفظي اين واژه نيز به عبارتي با معني زير مي‌رسيم: علم فهم رابطه بين انسان و كار يا هر چيزي كه با او در ارتباط است، بر پايه قوانيني كه بهره‌وري را با استفاده از راحتي بالا ببرد.

راحتي مي‌تواند تعابير مختلفي داشته باشد كه تنها يكي از آن‌ها راحتي جسمي و فيزيكي است. ارگونومي شامل تمام مفاهيم راحتي مي‌شود، چه آن‌هايي كه در طرز نشستن يا حالت فيزيكي بدن تاثير دارند چه مواردي كه بر راحتي ذهني هنگام انجام يك كار موثر هستند.

منظور از بهره‌وري نيز بالا رفتن سرعت انجام كارها در نتيجه تمام شدن حجم زيادي از كار در برهه زماني واحد است. بالا رفتن سرعت در ارگونومي بايد به‌نحوي باشد كه صرف كمترين انرژي ممكن را نيز به‌خود اختصاص دهد.

تاريخچه به‌وجود آمدن ارگونومي

كريس آدامز يكي از كارشناسان ارگونومي ادعا دارد كه در طول زندگي و بدون آموزش‌هاي خاصي از سنين كم متوجه شده‌ است كه كارها را به بهترين نحو ممكن و در سريع‌ترين زمان انجام دهد.

بعدها كه با علم ارگونومي آشنا مي‌شود به اين نتيجه مي‌رسد كه او همواره به‌صورت ناخودآگاه از اين قانون پيروي كرده است.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۰۵:۴۶:۳۲ توسط:سارا زماني موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :